De schoenmaker

Over ons

Rico schoenmakerij, een begrip in 's-Hertogenbosch sinds 1967.

Mijn vader startte dat jaar de schoenmakerij aan huis, wat toen nog op de kruiskamp was. De naam Schoenmakerij RICO is ontstaan vanuit de naam van mijn ouders, Cor & Riet.

12 jaar na de oprichting van de schoenmakerij ging ik mijn vader helpen in de zaak en werd zo aangestoken met het schoenmaker vak. Daarnaast werkten we ook samen in de schoenfabriek van Haren in Waalwijk (mijn geboorteplaats in een huisje naast de schoenfabriek).

Hier heb ik acht jaar gewerkt, waarna ik nog vijf jaar in de lederwaren actief ben geweest en vervolgens nog 11 jaar in de schoenorthopedie. Dit alles heeft mij een goede basis gegeven om mijn eigen schoenmakerij te starten in het hart van Rosmalen.

In het begin had deze de naam Schoen & Sleutelservice All-Inn, maar naar drie jaar en een grote verbouwing verder was ook de naam toe aan verandering. Als eerbetoon aan mijn ouders heb ik de naam in Schoen & Sleutelservice RICO veranderd.

Grappig genoeg was dit nog steeds een goede optie, gezien het feit dat mijn dochter Richelle heet en ikzelf Cor, dus is de afkorting RICO iets wat zowel in het verleden als nu een mooie betekenis heeft. 

Al sinds 10 mei 2010 mag ik dit beroep met veel liefde en plezier uitoefenen. Ik wordt nog dagelijks blij van tevreden, goed geholpen klanten en ik hoop dit nog zo lang als mogelijk door te kunnen zetten voor iedereen in Rosmalen en omgeving!

rsz_over_ons